Inboedelverzekering

Wij regelen alles bij schade, ook de reparatie van je spullen. Inclusief Cyberverzekering.

Wat is verzekerd bij een inboedelverzekering?

Schade door bijvoorbeeld brand

Wat dekt een inboedelverzekering? Zoals verzekeraars het zo mooi zeggen: de inboedelverzekering dekt schade door een onverwachte gebeurtenis die van buitenaf komt. Daarmee bedoelen ze onder andere schade door diefstal, brand, storm of wateroverlast. Ook als je zelf per ongeluk een dure vaas laat vallen, is dat in de meeste gevallen verzekerd; tenzij het van tevoren al aannemelijk was dat de vaas zou vallen. Schade die is veroorzaakt door opzet of roekeloosheid valt nooit onder de dekking van de verzekering, net als schade als gevolg van achterstallig onderhoud of door een natuurramp.

Niet alleen de spullen in je woning goed verzekerd

Heb je een bijgebouw, zoals een garage of schuur? De spullen die daarin staan, zoals fietsen of (tuin)gereedschap, vallen onder de dekking van de inboedelverzekering. En ook spullen zoals tuinmeubelen, een trampoline of een rek met wasgoed zijn verzekerd als die in je eigen tuin, of op je terras of balkon staan. Net als binnen, gaat het daarbij om spullen die niet vastzitten. Veel inboedelverzekeringen dekken tegenwoordig overigens ook schade aan elektronica (zoals een gestolen of beschadigde mobiele telefoon of tablet) die buitenshuis of zelfs op reis ontstaat. Vaak betaal je hier wel een extra premie voor, al dan niet via een aanvullende verzekering.

Wat valt er niet onder de inboedelverzekering?

Er zijn ook schades die niet onder de dekking van de inboedelverzekering vallen. Onder andere in de volgende gevallen is schade niet gedekt:

  • Schade door opzet.
  • Schade door slijtage of te weinig onderhoud. Bijvoorbeeld doordat je ramen of deuren open laat staan bij neerslag.
  • Schade door grondwater, een aardbeving of overstroming.
  • Schade door dieren die worden toegelaten of gehouden.
  • Schade aan apparatuur door een kortsluiting in het apparaat en het doorbranden van apparatuur geen schade aanricht aan de rest van de inboedel.
  • Bij keuzedekking Verhuur: schade door vandalisme, oplichting of diefstal van de huurder of zijn gezelschap. Of bij verhuur aan verschillende personen of gezinnen tegelijk.
  • Schade door constructie-, installatie- of montagefouten.
  • Schade door vandalisme aan de buitenkant van je woonhuis, zoals graffiti.
  • Schade door herstel- en/of verbouwwerkzaamheden.
  • Schade door onjuiste of ondeskundige werkzaamheden aan je woonhuis.

Dit zijn slechts een paar belangrijke uitsluitingen. Bekijk de polisvoorwaarden voor alle uitsluitingen.

Kinderen zijn zich soms van geen kwaad bewust online

Goed idee: een verzekering met cyberdekking

We brengen hem graag nog even bij je onder de aandacht: de unieke cyberdekking die standaard bij onze inboedelverzekering zit. Waarom? Het is eigenlijk heel simpel: het aantal mensen dat slachtoffer wordt van een cyberdelict neemt snel toe en wij willen onze klanten beschermen tegen alle vormen van criminaliteit. Dus ook deze. De impact van een computervirus of identiteitsdiefstal kan namelijk echt heel groot zijn. Overigens goed om te beseffen: het is niet zo dat je alleen geraakt kan worden door cybercriminaliteit via een smartphone, tablet of computer. Als je belastingbetaler in Nederland bent, heb je een digitale identiteit en een cybercrimineel zou daar misbruik van kunnen maken. Zo kan een kwaadwillende met behulp van een kopie van iemands ID-kaart of paspoort identiteitsfraude plegen. En er bestaat ook een kans dat je bankrekening gehackt wordt, zelfs als je zelf niet online bankiert. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar, maar het is wel fijn om te weten dat je ook in zo'n situatie goed verzekerd bent met deze extra uitgebreide dekking.

Schadevergoeding en hulplijnen

Wat houdt die cyberdekking dan precies in? Allereerst natuurlijk een dekking voor de kosten die gemaakt moeten worden bij het oplossen van problemen door beveiligingsinbreuk, ransomware, privacy-schending of identiteitsdiefstal, maar er is ook dekking voor de kosten van juridische bijstand. Daarnaast is er de Cyberhulplijn, die 24/7 onbeperkt beschikbaar is. Op het moment dat je een cyberincident vermoedt, neem je direct contact op. Een medewerker helpt je vervolgens om het (mogelijke) incident op te lossen. En tot slot hoort bij de cyberdekking ook het CyberHulp Kennisportaal, met online-informatie en tips voor iedereen in je huishouden. Je vindt er ook antwoorden op de meest gestelde vragen. Met een inboedelverzekering met cyberdekking ben je dus extra goed verzekerd.

Interessante artikelen over de inboedelverzekering

6 praktijkvoorbeelden waarbij u kunt rekenen op Aon Cyberhulp

Zes voorbeelden uit de praktijk over cybercrime

Cybercrime komt steeds vaker voor. Wat doe je wanneer je te maken krijgt met cybercrime?

Lees meer

Hoe helpt een verzekering mij tegen cybercrime?

Hoe helpt een verzekering mij tegen cybercrime?

Ons leven speelt zich tegenwoordig steeds meer online af, een omgeving die ook gevaren met zich meebrengt.

Lees meer